detalii pe site

Fulgii de ovaz sunt o sursa necostisitoare de carbohidrati cu digestie lenta si sunt cea mai buna alegere, comparativ cu alte cereale, in ceea ce priveste continutul de fibre, o componenta vitala in alimentatie. Pentru barbati, cantitatea zilnica de fibre recomandata este de 40g la 2000-2500 de calorii.

Numai o portie de fulgi de ovaz contine in proportie de 13% fibre si o cantitate semnificativa de carbohidrati complecsi. Desi pot fi consumati in orice moment al zilei, sunt ideali mai ales pentru micul dejun.

De asemenea, deoarece fibrele din fulgii de ovaz se digera lent, foarte multi antrenori recomanda sa fie consumate cantitati mici inainte de inceperea antrenamentelor, precum si dupa finalizarea lor, deoarece organismul se va afla in plin proces de refacere, iar o cantitate prea mare de fibre poate incetini absorbtia nutrientilor tocmai din cauza acestuia.

Fiecare culturist de succes incorporeaza albusurile de ou in alimentatie si pe buna dreptate, fiind una dintre cele mai pure proteine din cate exista. Continutul proteic al unui ou este de 84% si o mare parte din aceasta cantitate, o data absorbita in organism, va fi folosita in sinteza proteinelor.